Skuffet over voksenlivet

26. April 2015

Arkiv, Ledelse

løvetanndrømmer“Nå er jeg i livet jeg alltid drømte om. Det som ventet foran der i framtiden som så viktig, sterkt og bra. Jeg gledet meg sånn. OG JEG ER SÅ SKUFFA!” 

Den unge kvinnen sitter foran meg. SKUFFELSEN vises i ansiktet og kroppsspråket hennes.

“Jeg har snakket med flere venner om det og, og alle er enige. De føler det likt “.

Personlig er jeg langt avgårde inn i voksenlivet. Og overrumples av vinklingen hennes. Den kommer så raskt og så FØLT. Lynraskt spør jeg meg selv “Hvordan er voksenlivet egentlig? Er det grunn til skuffelse? Hva er alternativene? Hadde jeg store drømmer den gang da, som ikke er møtt?”.

Og tenker like lynraskt at det er livet hun snakker om, og ikke “voksenlivet”.

Men jeg fortsetter å følge hennes vinkel, lar filteret være og blir med inn. Scanner rundt inni liv og hverdag, og tror jeg skjønner hva hun mener. For livet er krevende det. Selv om vi har bolig, jobb, er etablert og med faste hverdagsrutiner som trening, venner, kjæreste og aktiviteter, så er det alltid mer likevel.

Den gnagende vissheten om det vi kunne hattt, skulle hatt, burde hatt. Alt vi ikke rekker, ting vi fortviler over, lengsler vi aner vi aldri vil få innfridd. Ønsker vi VIL og SKAL ha. Fordi vi fortjener det, fordi det bør være sånn, fordi vi vil.. VIL. VIL.

Livet. Opp og nedturer, sirkler, frodig og rikt på vondt som godt. LIVET!

Jeg kjenner jeg elsker det. Selv når det krever meg og selv når det er vondt. Jeg har så mye å takke det for, er så glad i det.

Så jeg glemmer å lytte til henne. Glemmer å lirke. Hopper glatt over coachende spørsmål og sier heller:

“Hør her. Om noe ikke funker, GJØR noe med det.”

Trine_Aldtstedt_humorbilde_Hoydeversjon_FOTO_TRONDHEGGELUND.NOJeg drives av et behov for å trigge henne, trykke, dytte, vekke, smitte, lokke, åpne. Jeg tåler ikke skuffelsen hennes.

Og forteller om hvordan jeg etter åår med intenst totalfokus på jobb åpnet øynene en dag og skjønte jeg var “venneløs”. En uggen hul følelse av savn gnagde meg.  Jeg forteller om hvordan løsningen ble å ta grep og skape vennemiljøet selv.

Om hvor skummelt det var i en alder av 40 + å kontakte damer jeg synes var kule og som jeg hadde lyst til å bli kjent med. Hvor sårbart det var å spørre “Hei, vil du være venninna mi?” Hvor usikker og redd jeg var i de eviglange sekundene spørsmålet hang i lufta før svaret kom.

Forteller ivrig om den uventede oppdagelsen om alt det ga! Ikke bare gjennom venninnene jeg fikk, men styrken som bygde seg opp innvendig når savn, redsel, flauhet og frykt for avvisning ble utfordret, selv med fomlete steg.

Det var så sterkt! Gjorde livet så RIKT og LEVENDE!

Vannet på mølla spruter nå, og jeg forteller glødende videre om hvordan jeg gjør det samme fremdeles. At å ta initiativ og skape de miljøene, nettverkene, aktivitetene, endringene og hverdagen jeg trenger, ønsker eller drømmer om, har blitt en deilig vane. På jobb, fritid, privat, med kjæresten, venner, familie, trening, læring, gøy.. Å dyrke livet. Gjøre det levende.

Nådde jeg fram? Gikk det inn? Fikk jeg smittet henne? Ble hun inspirert?

Jeg vet ikke. Men jeg håper det. Jeg håper skikkelig og dypt inni meg at hun fikk støt som vokser videre. Som forplanter seg til hele livet og vennegjengen. Erstatter skuffelse med håp, tro, handling..

Og for mitt indre blikk ser jeg hvordan de tumler ut i livene sine og GJØR sine drømmer..

DEL om du liker.

—————————————————————————————————————

Inspirasjon og læring er noe vi alle trenger. Igjen og igjen. Her får du korte daglige videosnutter stappfulle av nyttig tips og læring fra meg. Helt gratis.

 

Bloggbilde TrineTrine Åldstedt er forfatter, blogger, ildjsel, medmenneske og ekspert i coaching og NLP.

Mer info via:

Facebook – Instagram – Twitter

Få med deg boken Alt sitter i hodet

Få med deg kurs og utdanninger jeg holder

La meg guide deg til livsendring gjennom de nedlastbare lydfilene mine

Blogglistenhits

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Følg meg på sosiale medier!

Her kan du følge meg via RSS-feed, Facebook eller Twitter. Du kan også se nyttige videoer på Metaresources YouTube-kanal.

6 Responses to “Skuffet over voksenlivet”

 1. Fredrik Otterbech Says:

  Herlig og fint å lese, at noen kan si at jeg har det supert. Jeg er litt lei janteloven selv – live er ofte hva du bestemmer deg for eller vill selv at det skal være ( men ikke alltid). Du har knekt koden virker det som BRA !! ; )

 2. Trine Aldstedt Says:

  Hei Fredrik,
  Takk for din kommentar. Jeg er enig med deg om janteloven og at livet ofte er hva vi bestemmer oss for. Jeg vil til og med si ofest, eller omrtent alltid. Noen ganger kan vi trenge tips og innspill, verktøy og hjelp til å trosse jante og tørre å gå for det vi lengter etter eller bestemmer oss for. Og når vi gjør det, betaler det seg. Alltid. Det er min erfaring, i hvert fall.
  Jeg håper du også handler på det som er viktig for deg. Og så ønsker jeg deg alt god.
  Klem, Trine

 3. Elfrid Says:

  Hei.
  Har ikke mottatt lydfilen , er det noe feil ?

 4. Trine Aldstedt Says:

  Hei Elfrid,
  Så fint at du ønsker deg filen. Når registrerte du deg?
  Om det var nå i helgen, vil du få den på mandag.

  La meg høre hva du synes når du har brukt den da :)
  Klem, Trine

 5. Elfrid Says:

  Hei igjen. Takk for rask respons !
  Jeg registrerte meg i går, gleder meg til mandag :-)

  Vil gi tilbakemelding !

  Vennlig hilsen
  Elfrid

Leave a Reply

------------------