Ledestjernen: Nøkler til suksess fra Solfrid Flateby

13. March 2016

Arkiv, Ledestjernen

Ledestjernen, Trine ÅldstedtLedestjerner viser vei

God leder, gode resultater. Bak en god leder står en god egenleder. Vi er alle ledere, og måten vi leder oss selv på avgjør resultatene våre. Fra den mentale indre verden, til det vi skaper rundt oss.

Grunnleggende er mennesker like. Vi har sanser og språk, og gjennom erfaring og læring skaper vi mønster og vaner. Mentale kart og tankesett som former måten vi tenker og handler på.

For eksempel hvilken betydning vi tillegger hendelser, hvordan vi forstår situasjoner, hva vi tror på, hva som er viktig for oss, det som driver oss.

Vi kan overfor samme utfordring snakke oss opp eller ned. Vi kan se etter løsninger eller hindringer, møte den med mot og styrke, eller frykt og uro.

De tillærte mønstrene våre trigger adferd og handling, som så leder til resultatene vi har. Et stort potensial i dette, ligger i læringen. Hva skjer om vi gjør ting på en annen måte?

Om vi går inn på ledelse fra den vinkelen, kan vi se på hva folk med utpregede resultater gjør. Fra det grunnleggende. Bruker vi sanser og språk likt som dem, vil vi kunne oppnå det samme.

I Ledestjernen deler profilerte ledere tips om hvordan de tenker, hva konkret vedkommende sier til seg selv i gitte situasjoner, hvordan han/hun jobber for resultater og hva de konkret gjør når de møter motgang. De vil dele viktig livslæring fra valg de har tatt, hvilke tankesett de har, hva de anser som viktige og bærende verdier i samfunnet i dag, og gir sine tips om ledelse generelt.

Det de deler vil inspirere og motivere. Du kan ta med deg det du har bruk for, sette det i system og GJØRE deg erfaringer. Du er fri til å velge og tilpasse, det er resultatene dine som vil vise deg hva som fungerer for deg. Resten lar du være.

Hardtarbeidende. Ekstrem detaljfokus. Glødende engasjement.

Vi gjenkjenner Ledestjerner fordi de rager litt ekstra, høres litt mer, gjør litt mer, får til litt mer. Kvinnen foran meg gjør det.

Solfrid Flateby. Over gjennomsnittet høy. Bredt smil. Klangfull stemme. Fyldig, stor latter. Dypt blått årvåkent blikk.

Det er ingen tvil om at hun er klar. Jeg ber henne si hvem hun er, og hun svarer lynraskt ”veldig engasjert”. Og med det legges lista for praten vår. Den triller ordrikt av gårde.

Solfrid har mange toppjobber i sin karriere, nå er hun direktør for kultur, organisasjon og kommunikasjon i Bavaria Nordic. Hun er en knallhard prioriterer, har sterkt detaljfokus og er ekstremt kontrollerende. Men hun er også utadvendt, glad, velformulert, inspirerende og bryr seg. Sånn som om noen blir utsatt for nettroll. Da går hun inn og engasjerer seg ”fordi ingen skal behøve å stå alene”.

Karrieren hennes har formet seg tilfeldig gjennom å gripe muligheter. Utvise mot. Å våge å takke ja til tilbud selv når bekymringsklumpen i magen murrer med tvil om hun vil greie det.

Stilt overfor krevende valg analyserer hun grundig. Avhengig av hva hun trenger, rådfører hun seg med kloke hoder. Hun kan teste ut egne tanker ved å dele dem, eller be den utvalgte sparringspartner fortelle hva de ville gjort.

Når hun lander på valget, går hun for det. Da er det ingen slingring. Hun stoler på at det er riktig og at det vil gå som hun tenker. Så evaluerer hun og trekker ut læring i etterkant.

Solfrid framstår sterk, smart, kjapp, kunnskapsrik, erfaren, levende og ler mye.

Hun tror på og drives av ting som:

Egen indre ledestjerne: “Hvis du itte dauer tå det, kan du prøve”.

Knallhard prioritering: Mange ledere jobber seg nesten i hjel. Jeg skjønte for mange år siden jeg ikke rekker alt. Jeg hardprioriterer.

Grunnleggende mål: Ha et godt liv, ha det ålreit og moro!

Grunnleggende tro om motgang: Du kan komme deg gjennom åkke som.

Verdier: Integritet, familie, moro – må le litt høyt og lenge mange ganger om dagen. Medmenneskelighet, empati.

Kommunikasjon: Tydelighet er viktigere enn ærlighet. Ved sladder er hun passe kjip. ”Jeg er sånn som sier fra. Hva bidrar det til?”

Hvordan ser drømmesamfunnet ut: Ungdommene gleder seg til sommerferien er over og ankommer skolen med glade smil.

Ess i ermet: Er forberedt, hardprioriterer, stiller åpne spørsmål.

Hva kan du bare si ja til: ”Godteri og mat. Alltid.”

Mer inspirasjon og tips, kurs og utdannelser her

Solfrid Flateby er direktør for kultur, organisasjon og kommunikasjon i Bavaria Nordic (BMW, Mini, Porsche) og var tidligere daglig leder i Kronprinsparets Fond. Hun har jobbet i flere år som kommunikasjonsdirektør i Reitangruppen, hvor hun blant annet var ansvarlig for verdiskole for ledere. Solfrid har jobbet som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Coca-Cola. Hun har bred erfaring fra både HR- og kommunikasjonsfaget, har jobbet i både offentlig og privat sektor, og er kjent for glødende engasjement, en annerledes karrierevei og for sitt sterke samfunnsengasjement. Solfrid har vært  på listen over Norges 100 største ledertalenter ifølge E24, og ble kåret til Årets Unge Leder i Norges første vitenskapelige lederkåring i 2010.

Trine Åldstedt er en visjonær ildsjel, forfatter, Master Trainer of NLP og NLP Coach. Pioner innen NLP- og coaching i Norge, aktivt med i utviklingen av Norsk Bransjestandard for Coaching. Eier og grunnlegger av MetaResource AS, en markedsledende coachskole og ressurssenter med ekspertise og spesialkompetanse innen tankesett, coaching og lederutvikling. MetaResource er godkjent skole i The Society of NLP – Dr. Richard Bandler og Den Norske Coach Forening.

 

DEL om du liker.

—————————————————————————————————————

Inspirasjon og læring er noe vi alle trenger. Livet og hverdagen krever oss. . Her får du korte daglige videosnutter stappfulle av nyttig tips som vil hjelpe deg. Helt gratis.

Bloggbilde TrineTrine Åldstedt er forfatter, blogger, ildjsel, medmenneske og ekspert i coaching og NLP.

Mer info via:

Facebook – Instagram – Twitter

Få med deg boken Alt sitter i hodet

Få med deg kurs og utdanninger jeg holder

La meg guide deg til livsendring gjennom de nedlastbare lydfilene mine

Blogglistenhits

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Følg meg på sosiale medier!

Her kan du følge meg via RSS-feed, Facebook eller Twitter. Du kan også se nyttige videoer på Metaresources YouTube-kanal.

No comments yet.

Leave a Reply

------------------