Hypnose for urolig mage

14. October 2011

Egenutvikling

Fra Kamilles ekspertpanel

Kjære Trine, jeg har alltid vært litt usikker på om alternativ behandling er noe for meg. Men nå har jeg vært til alle slags utredninger for urolig tarm/mage uten at det har gitt noen resultater som kan behandles. Og derfor er jeg nå villig til å søke mot alternative løsninger. Men hvor begynner jeg? Du har jo vært innom mye selv, og jeg håper du kan guide meg inn på rett spor!

Siden du er grundig sjekket og utredet uten funn av verken fysiske årsaker, allergier, typer matintoleranse eller annet, forstår jeg du vil fortsette å søke hjelp. Personlig ville jeg begynt med hypnose og avspenning. Kroppen har en fantastisk evne til å ivareta og fornye seg selv, bare den får arbeidsro og anledning. Som en sjekk for om dette er noe for deg, kan du starte med å stille deg selv følgende spørsmål: Kan mitt indre stressnivå være lavere? Hadde det gjort godt om strømmen av informasjon, tanker og analyser som surrer i hodet mitt hadde stilnet? Vil det være godt for meg å slappe mer av?

Kjenner du et ja og en lengsel etter dette, kan du glede deg over at hjelpen er nær og enkelt tilgjengelig. For det finnes mange muligheter for å oppnå avspenning og en indre tilstand som fremmer helse. Du kan bruke behagelig musikk, guidete meditasjoner, små treningsapparat som stimulerer hjernefrekvenser, turer i skog og mark, bare være i naturen, svømming, badstue, spikermatte, yoga, sang, myk dans, å se på et lys som brenner, snø som faller, sjøen, himmelen og mye mye mer. Noe av dette krever en investering, andre ting er gratis.

Prøv deg fram over tid og kjenn etter hvordan det virker på hele deg. Da vil du også legge merke til andre ting som endrer seg. For eksempel at du oftere velger aktiviteter du koser deg med. At smilet lurer i munnviken. At du ler oftere. At du trives og føler deg vel. At du oppdager nye ting i dine relasjoner. Og at du oppdager nye ting i deg selv.

Lykke til!

Har du erfaringer med urolig mage? Hva hjalp deg? Del tips og råd til andre da vel!

 

Trine Åldstedt har inngått i Kamilles ekspertpanel siden vår 2010. Sammen med en psykolog, prest og lege gir hun råd, tips og motivasjon til lesere. Les mer i Kamille.

Følg Coachingeksperten Trine Åldtstedt på Facebook!

Følg Trine Åldstedt på Twitter

Få med deg boken Alt sitter i hodet

 

, , , , , ,

Følg meg på sosiale medier!

Her kan du følge meg via RSS-feed, Facebook eller Twitter. Du kan også se nyttige videoer på Metaresources YouTube-kanal.

No comments yet.

Leave a Reply

------------------