Mobbing og hat i hjertet

2. February 2016

Arkiv, Egenutvikling

Råtten tomatMobber du? Hater du? Irriterer du deg grønn over andre? Sjekk kuren fra den kule læreren her.

Det var mobbing og misstemning på skolen. Læreren samlet klassen sin og ba elevene skrive opp navnet på alle elever de mislikte eller hatet.

Mens elevene skrev, begynte læreren å bære inn kasser med tomater inn i klasserommet. Elevene så på hverandre og forsto ikke helt hva som skulle skje etterpå. Men læreren ba elevene ta like mange tomater som de hadde skrevet ned navn på listen sin, og deretter skrive navnet på personer de hatet på tomatene. Ett navn på hver tomat.

Deretter delte læreren ut poser til elevene, som tomatene skulle ligge i. Når de var ferdig, sa læreren at de skulle bære med seg posen hvor enn de gikk. Det spilte ingen rolle om de skulle i gymsalen, på toalettet, om det var friminutt, posen skulle være med over alt. Noen elever hadde bare en eller to tomater i sin pose, mens andre trengte flere poser for å få plass til alle tomatene.

De elevene som hadde mange tomater i posene, begynte raskt å klage. Bare etter et par timer begynte de å klage over hvor slitsomt det var å slepe posene med seg, og i takt med at dagene gikk, begynte også tomatene å bli dårlige og lukte vondt. Til slutt stinket det i klasserommet og på hele skolen, og elevene ble mer og mer sinte på oppgaven de hadde fått. De gikk til læreren og sa de ikke ville være med på det lengre.

Da forklarte læreren at det fungerer på samme måte med det man har i hjertet sitt. Om hjertet er fullt av hat til andre mennesker og man bærer med seg det hatet hvor enn man går, så kjennes det slitsomt innvendig. Læreren avsluttet med å si: om du synes at det lukter så vondt og er så slitsomt å bære med deg denne tomatposen i en uke, forestill deg hvordan det er å bære med seg hat og bitterhet i hjertet dag ut og dag inn.

Hjertet kan være så vakkert som en sommerhage om vi steller, vanner og tar vare på skuddene. Da kan gode frukter vokse og gi avling. Men om man lar ugress vokse, så kan ikke hjertet blomstre.

Tilgi de som sårer deg eller tren deg på å se det fine i personer som du brenner deg på. Ellers blir hatet liggende i hjertet og råtne, og da er det vanskelig for de vakre og gode fruktene å vokse der.

 

Litt å tenke på, sant?

 

Jeg hørte historien fra en svensk kollega Jesper Caron.Om du er som meg, har du truffet mennesker som sårer deg, gjør deg urett eller gjør deg sint. Da gjenkjenner du det som beskrives her også. Bar du det med deg eller luket du det ut?

Endring starter med å bli bevisst. Deretter må vi gjøre. Faktisk luke ut!

Vil du ha tips og hjelp til hvordan du får GJORT endring, få 30 daglige tips av meg her. Helt gratis.

DEL denne, både mobbere og de som mobber vil lese denne historien.

—————————————————————————————————————

Bloggbilde TrineTrine Åldstedt er forfatter, blogger, ildjsel, medmenneske og ekspert i coaching og NLP.

Mer info via:

Facebook – Instagram – Twitter

Få med deg boken Alt sitter i hodet

Få med deg kurs og utdanninger jeg holder

La meg guide deg til livsendring gjennom de nedlastbare lydfilene mine

Blogglistenhits

Opt In Image
FORYNGELSESKUR som virker

Når du er harmonisk er du vakker.
Når du er glad holder du deg ung.
Her får du en gratis foryngelseskur.
Du får mer enn du tror.
Få det nå!

 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Følg meg på sosiale medier!

Her kan du følge meg via RSS-feed, Facebook eller Twitter. Du kan også se nyttige videoer på Metaresources YouTube-kanal.

No comments yet.

Leave a Reply

------------------