Hei – jeg vet hvem du er!

16. April 2015

Egenutvikling

monteverstkongsvingerJeg trår inn i Mammografirommet, naken over bukselinningen. Hvitt rom, en diger mammografimaskin og to kvinner i bortre hjørne.

“Hei. Navnet ditt er? Når er du født? Trine.. Trine? Kjenner jeg deg fra Facebook eller noe sånt? Jo, jeg følger deg jeg!”.

“Ja. Så fint. Takk :)”.

Litt varm i kinna. Indre dialog som går i spørsmålsmodus. Er jeg flau nå? Er dette litt vel rart? Er det ok for meg? Skal jeg prøve å dekke meg til? Kan jeg smile, le og prate og skape kontakt som jeg pleier? Bør jeg være alvorlig og tilbakeholden? Herlighet, hvordan ser jeg ut? Henger magen ut over linningen? Rett deg opp i ryggen, Trine.

Den indre dialogen fyker lynkjapt gjennom meg mens utvekslingen foregår. Og det er mulig jeg ser litt rar ut, eller kanskje er det bare hun som tar seg i det, for radiologen sier plutselig “Å, unnskyld”. Jeg ler, slår ut med hendene og svarer “Vel, sånn er det. Jeg er nå bare et menneske jeg og” – og tenker på utseende mitt. Og så trekker jeg pusten, og er bare Trine.

Få minutter før jeg ankommer mammografien, sendte jeg en ny ekspertartikkel til Kamille, hvor jeg snakker om samhold og hvordan vi alle trenger å bringe til torgs for å skape et levende godt samfunn. Vi trenger Å GI av oss selv, før vi TAR det vi ønsker oss.

Jeg skrev om hvordan vi alle er mer enn god nok til å ha noe å bidra med til det torget. Og at uten vårt bidrag vil torget være mangelfullt.

som jeg er 3I mitt virke som coach jobber jeg ofte med folks selvfølelse. Hjelper dem å se sin verdi, å være stolt av seg selv og det de er. Være glad i seg selv. Jeg lærer dem at skam fører til intet annet enn dårlige greier, og at det eneste skam ikke kan tåle er når vi setter ord på den. Og jeg terper på det å le av seg selv eller problemet, og se ting i perspektiv.

Jeg kan ikke si jeg følte meg stolt der jeg sto. Jeg kan si jeg var innom skammen. Jeg kan si jeg naturlig lo av det. Og jeg kan si det brått føltes helt greit. Selv om det også var litt rart å utveksle om coaching, temakvelder og optimal selvutvikling mens puppa mine ble strukket i de merkeligste skviser.

Når jeg går ut til heisen etterpå, humrer jeg fremdeles.

Til henne som var så hyggelig, av meg selv som tok situasjonen på hælen tross alt. Og for ordene hennes som minte meg på det som er viktigst: “Du inspirerer. Det skal du ha. Takk, Trine”

Det HAR en effekt det vi bringer til torgs. Enten det er et smil, et hei, noen gode ord eller deling av erfaringer.

 

DEL om du liker.

—————————————————————————————————————

Bloggbilde TrineTrine Åldstedt er forfatter, blogger, ildjsel, medmenneske og ekspert i coaching og NLP.

Mer info via:

Coachingeksperten på Facebook – Instagram – Twitter

Få med deg boken Alt sitter i hodet

Få med deg kurs og utdanninger jeg holder

La meg guide deg til livsendring gjennom CDene mine

 

 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Følg meg på sosiale medier!

Her kan du følge meg via RSS-feed, Facebook eller Twitter. Du kan også se nyttige videoer på Metaresources YouTube-kanal.

No comments yet.

Leave a Reply

------------------