Brød og kloster

1. August 2014

Klosterliv

Tautra kostholdHerlighet. Det kjennes ut som jeg har lagt på meg flere kilo. Jeg har nok det og. Anklene mine er hovne. Magen og hoftene større. Fingrene tykt oppsvulmet. Jeg er oppblåst og har vann i kroppen. Jeg føler meg tung og ekkel.

Det er ikke at det er mye spising her på Tautra. Men det er annen mat.

Middagene inni klosteret er supre! Sunne, økologisk og dyrket i Tautra-paradiset av kjærlig ettersyn fra nonnene og presten Anthony.  Velsmakende, friske, rene, naturlige bugnende middager.

Det er de andre måltidene som har ført meg inn i den miserable forfatningen.

Alle andre måltider utenom middagen er på egen hånd. Det er kjøkken og mat i gjestehusene. Skapene fylles opp av nonnene, og vi som er her lager oss selv. Det er ganske mye å velge i av standard basis mat. Suppeposer, hermetikk, pålegg, brød.

Jeg spiser ikke særlig av noe av dette til vanlig. Ikke brød heller. Og om jeg gjør det, er det en skive pumpernikkel eller skorpen på et rundstykke til brunchen søndager.

Nå har jeg spist brødmat i fem dager. Toast med smør og brunost. Det var det som fristet mest i utvalget. Hver morgen og ettermiddag.

Markens grødeDet er fascinerende å observere hva som skjer sånn fra første rad. Hvordan ting virker på oss. Jo “renere” vi er, jo lettere er det å merke utslagene. Har du f.eks. noen gang kuttet ned på sukker? Da vet du hvordan ting som før ikke var søtt nok, plutselig er langt innafor, og det du før syntes var akkurat bra, nå er som sukkerlake.

For meg er det lurt å ligge unna brød. Jeg tåler det dårlig. Ikke blir jeg fornøyd og ikke blir jeg fornøyd. Energetisk og kroppsmessig. Beviset er åpenbart.

Nå er denne kunnskapen ganske allmenn for oss, heldigvis. Vi vet at enkelte ingredienser er som gift for oss.

Det færre vet er hvordan vi kjemisk er en helhet. At det vi spiser, hvordan vi føler oss og måten vi bærer kroppen vår fysisk på, påvirker hvordan og hva vi tenker.

At jeg i min nåværende tilstand faktisk produserer mindre gode tanker og “sannheter” om meg selv og verden rundt meg. At det jeg tror på, hva jeg ser er mulig, hva jeg mestrer, preges av det samme ekle som jeg føler meg.

At der jeg ellers ville sagt: Kom igjen, Trine! Dette blir bra, du greier det! nå kun greier å strekke meg til: Å, jeg orker ikke. Det er ingen vits uansett.

Skremmende, ikke sant? Tenk på hvor forskjellige liv de to Trine´ne vil ha! Hvor forskjellige personer de ville vært?

Hvordan hadde verden vært om vi tok til oss det vi har godt av? Det som gjør oss til en bedre oss. Som åpner for et indre landskap som hvisker “hei. jeg er her. jeg er klar. jeg vil leke med deg. gjøre med deg. vi er alt som trengs.”

—————————————————————————————————————

DEL om du liker.

Om du vil gjøre endringer er det mange måter å gjøre det på. Og alle begynner med deg. Litt hjelp på veien får du her: Et gratis kapittel av bestselgeren “Alt sitter i hodet” – den inneholder fine øvelser som du kan bruke.

 

Blogglistenhits

Andre opplevelser fra mitt opphold i klosteret på Tautra finner du her


Trine_Aldtstedt_portrett_hodet_pa_haken_FOTO_TRONDHEGGELUNDTrine Åldstedt er forfatter, blogger, ildjsel, medmenneske og ekspert i coaching og NLP.

Mer info via:

Facebook – Instagram – Twitter

Få med deg boken Alt sitter i hodet

Få med deg kurs og utdanninger jeg holder

La meg guide deg til livsendring gjennom lydfilene mine

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Følg meg på sosiale medier!

Her kan du følge meg via RSS-feed, Facebook eller Twitter. Du kan også se nyttige videoer på Metaresources YouTube-kanal.

No comments yet.

Leave a Reply

------------------