Ærlighet for Kjærlighet

20. January 2014

Egenutvikling

ærlig øye kopiKjærlighet. Så deilig et ord. Og så deilig en tilstand. Er det det vi for det meste lengter etter?

Jeg har strøket i kjærlighet. År etter år. Selv om jeg har gjort så godt jeg kunne og jobbet for å gjøre kjærlighetsforholdet så vakkert som det er i drømmene mine, ble summen ofte “vondt, fortvilet, lengsel og hold ut”. Jeg var på det jevne veldig opptatt av å forstå, møte, trøste, bistå, hjelpe og gi. Den andre. Mine egne behov ble litt sånn buklete skjøvet til side. Tidvis helt utilgjengelig for min bevissthet.

Men de var der jo for det, og når jeg ser tilbake på det nå, så skjønner jeg at det jeg ga, sa, gjorde i beste mening likevel kom ut med skurr på linja.

Bevisstheten vår er begrenset. Jeg av alle vet jo det. Men det er forskjell på å vite og å leve.

Jeg vet ganske mye. Om mennesket og om kommunikasjon for eksempel. Men ingen er profet i eget rike, og jeg gikk meg bort. I god kombo med sterke verdier og kvalitetsbevissthet, ble jeg værende i en slags stillestående skvis. Litt sånn utmattende stillstand.

Når det ble vondt nok ville jeg stikke. Da ble stort sett det meste satt på kontoen “vi passer ikke, her er det én ting å gjøre. GÅ!”. Men for å gå måtte jeg gå fra, og å såre og gjøre andre vondt, var det siste jeg ville. Da var det bedre å amputere seg selv. Holde ut. Bli.

En annen ting jeg gjorde var å tenke, gruble, analysere. Jeg var jo så ulykkelig. Så da lette jeg etter tegn. Hendelser og omstendigheter som “sikkert hadde en betydning” og ville vise meg vei. Men så vet jeg noe om subjektiviteten i menneskesinnet og hvordan vi kan tolke i alle retninger og få svarene vi ønsker eller trenger og. Så da kunne jeg ikke stole på å “lese” eller forstå betydningen av de heller..

Trine_Aldtstedt_om_hoyde_FOTO_TRONDHEGGELUND.NO_094Så kom dagen som måtte komme. Det store krasjet. Bruddet. Da smerten ble så stor og full av frustrasjon og fortvilelse at balansen vippet og steget tatt. Og for en gave!! Endelig – ja, det tok litt tid og det vil sikkert fortsette med det, for dette mener jeg å vite vil vare hele livet – kunne jeg begynne å bli kjent med meg selv. Finne ut hvem jeg er, hva jeg står for, hva jeg vil ha, hva jeg ikke vil ha. Og denslags viktige spørsmål. Svaret har meldt seg tydelig.

Jeg vil bli elsket. Og jeg vil elske.

Men hvem? Og hvordan? Når det jeg kan best er å Gi, jeg er på krabbestadiet i tankesettet Meg meg meg, og jeg er veldig godt trent i tilnærmingen Jeg må jeg må jeg må. Balanse i disse tre er avgjørende for å kunne skape et magisk bra forhold. Som er det eneste jeg vil være fornøyd med.
Skal jeg våge? Kan jeg stole på at jeg greier det?

Spørsmålene er mange. Svarene flytende. Men det føles så riktig og er så viktig. Jeg skal og vil gå den veien. Selv når det er direkte skitskummelt. Eller veeldig langt. For jeg VET jeg vil ELSKE det!

I år velger jeg meg kjærligheten <3 Den står på toppen av fokuslista mi. 1000 meter spottene er satt på, MEGAscanneren er fyrt opp. Jeg er i gang. Reder grunnen for det som er, som kommer og som skal være.

fyrstikkhjerte
Forelskelse. Brus. Følelser som flommer. Begjær som damper.

Jeg skal ruse meg på forelskelse. Synke inn i de vakreste øynene. Juble av fryd for det vakreste smilet. Smelte inn til jeg er ETT med det varmeste hjertet. Bli borte i de dypeste samtalene..

I år skal jeg skal puste kjærlighet, leve kjærlighet, VÆRE kjærlighet.

Det kommer til å bli tøft. Det kommer til å bli skremmende. For for å få dette må jeg åpne for å trenge, ønske meg, be om, ta i mot. Være ærlig, direkte, tørre å såre, tørre å bli såret. Jeg aner ikke hvordan det skal gå seg til eller hvor lang tid det skal ta.

Men jeg vet jeg kommer dit. Fordi jeg VIL dette. DRØMMER om det. Er KLAR nå.

Hva med deg?

Når er en perfekt anledning til å stikke en finger i bakken og gjøre opp status. Hva velger du deg for året som er foran deg?

Dette skrev jeg i 2014. Og vet du: Jeg fant Kjærligheten.

Jeg fant noe som er mye mer og sterkere enn jeg ante var mulig. Akkurat som jeg ønsket meg <3

Foruten å stole på og stå åpent for det jeg lengtet etter, jobbet jeg målrettet etter en plan. En målsettingsplan og struktur som startet i det innerste indre i meg.

Vil du ha hjelp til å lære hvordan så du også kan skape magi i forhold? Da har jeg et tips til deg som vil skape resultater.

Ta onlinekurset FORHOLD: Flere timers coaching i 9 videoer med livecoaching, og et omfattende arbeidshefte. 

Her får du 8 LIVEcoachinger hvor vi jobber med forhold i steg. 
Du får også personlig utvikling, guiding, inspirerende historier og konkrete tips og verktøy.

En knallsterk pakke!

Vi skal blant annet jobbe med:
– flere typer relasjoner
– verdier – fundamentet
– sterke følelser
– konflikter
– det vi tror på
– viktigheten av ordene vi bruker
– tilgivelse
– og mer. LES OM KURSET HER

Forhold, Trine Åldstedt, NLP

 

Bloggbilde TrineTrine Åldstedt er forfatter, blogger, ildjsel, medmenneske og ekspert i coaching og NLP.

Mer info og inspirasjon her:

Facebook – Instagram – LinkedIn

 

 

 

 

Blogglistenhits

 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Følg meg på sosiale medier!

Her kan du følge meg via RSS-feed, Facebook eller Twitter. Du kan også se nyttige videoer på Metaresources YouTube-kanal.

7 Responses to “Ærlighet for Kjærlighet”

 1. Solfrid Nilsen Says:

  Du inspirerer :) Takk!

 2. Trine Aldstedt Says:

  Tusen takk, Solfrid :D Setter pris på hilsen fra deg. Godt å vite at jeg når fram :) Ønsker deg en vidunderlig sommer og håper vi høres igjen.

 3. Barbro Elise Rist Says:

  Tusen takk….. :)

  Jeg har lest noen av bloggene dine i det siste å hørt på videoene som du har lagt ut, – å jeg må bare si en ting: WOW for en generøsitet du utviser i praksis. Det ER kjærlighet det i aller høyeste grad. Jeg koser meg i gjenkjennelser og gjennom de nye innspillene hvor kunnskapen er satt inn med ord som setter ting i nye berikende perspektiver.

  Jeg trener på lidenskap i alt jeg gjør i år. Det er en prosess det også når lidenskapen ble lagt igjen et eller annet sted på veien. Det er så utrolig viktig å ikke glemme seg selv underveis så mye at vi ikke tør ta plass… :)

  Takk så mye å god sommer med mye kjærlighet.

 4. Trine Aldstedt Says:

  Kjære deg,
  Tusen takk for så gode ord og hilsen fra deg <3 Den setter jeg umåtelig pris på. Jeg er takknemlig for at du gjenkjenner kjærligheten i det jeg står for og gjør. Jeg lever for og jobber for det. Den er en levevei og en indre verdi som driver meg.
  Samtidig opplever jeg at kjærligheten i all sin skjønnhet og rikdom også er under sterkt press. Alle av oss lengter etter den og får på et vis ikke nok, og så er det på et underlig vis sånn at oppi alt så snur det seg også til noe vondt. Kanskje er det kaoset vi er i, eller at vi ikke har kontakt helt innover i oss, eller at lengselen er så sterk og behovet så stort, at det tipper. Jeg vet ikke.
  Vi trenger å stå sammen, støtte oppunder, ta vare på og hegne om det gode i oss og rundt oss. Vi har alle ansvar for det. Det er godt å få, og det er enda bedre å gi videre. Det er akkurat det du gjør her med dine ord til meg. Jeg trengte å høre dem, de berører meg og gjorde godt.
  Tusen takk <3
  God sommer til deg også.

 5. Christina Færøvik Says:

  Kjære Trine!
  Jeg har nylig oppdaget deg, og det meste du kommer med treffer meg midt i hjerterota og hjernebarken på en gang.

  Dette innlegget satte meg litt ut.
  Jeg er gift på 15.året, og syns forholdet er ganske trått for tiden. Mannen min og jeg har nok alltid vært forskjellige, men de siste årene føler jeg mer og mer at disse forskjellene har blitt større, og nå påvirker meg negativt. Kjærtegn kommer ikke av seg selv, jeg føler ikke at vi henter frem det beste i hverandre, vi søker ikke mot hverandre lenger. Og med to barn, og meg uten jobb, er det ikke bare bare å ta steget å gå. Så jeg holder ut. Tenker som så at alt i alt har jeg det jo bra. Men jeg og vil drukne i de deiligste øyne, føle meg elsket og satt pris på, boble av lykke. Samtidig skjønner jeg jo at de fleste forhold ikke er som Hollywoodfilmer, men at det er flest hverdager.

  Jeg tar med i å tenke på hva det var som gjorde at vi valgte hverandre, og jeg blir stadig mer redd for at det var ønsket om NOEN, ettersom jeg var veldig klar for kjæreste og etablering da jeg traff ham. Så lurer jeg nå på om vi kanskje føler det sammen, han og jeg, men at ingen av oss tør innrømme at kjærligheten kanskje er borte. Og om ting ville føles lettere dersom vi fikk klarhet i dette? Jeg unner ungene et hjem med to foreldre, men ikke for enhver pris. Men når vet man om det er rett å gå.

  Innlegget ditt har gitt meg noe å tenke på, og du gir meg hver dag noe nytt å tenke på! Tusen takk!

 6. Trine Aldstedt Says:

  Kjære Christina,
  Takk for at du deler så åpent! Jeg tror det du skriver er gjenkjennbart og hverdag for mange. Jeg tror også at dere både kan endre situasjonen som den er, og skape et forhold som lever, bobler, vokser og gløder. Men begge må ville og dere må gjøre det som skal til.

  Følger du live sendingene mine på Facebook? Om ikke, gjør det. For tiden nå er fokuset forhold og høyaktuelt ut fra det du skriver her. Sendingene ligger ute ett døgn og akkurat i dag (søndag 29. mai 2016) her vi snakket om troer og tilgivelse. Troer som i tro, og viktighetene av å tro på forholdet og at det er mulig å få til endring osv. Tilgivelse fordi vi alle blir såret eller skuffet og bærer rundt på grums som blusser opp når vi trenger det minst. Det å tilgi, gi slipp og gå fri videre, er av betydning når vi skal utvikle og styrke forholdet vårt videre.

  Jeg vil fortsette med tema forhold i live sendingene noen uker til. Det er mye å ta av. Vi er live tirsdag og torsdag kl. 7.30 og søndag kl. 10. Sendingene tas ned etter et døgn, så sørg for å se det gjeldende dag. Sendingene vil være tilgjengelig som en bestilling i ettertid, mer informasjon om det kommer.

  Det er jo live coaching av høyaktuelle tema, spekket av inspirasjon, tips, læring og verdi dette, så det å få pakker ut fra tema er bra saker.

  Håper å se deg på tirsdag 7.30. Tema da er ærlighet og åpenhet. Pladask midt i blinken for det du beskriver her. For er det noe du og mannen din trenger, er det å ærlig og åpent ta tak, og deretter begynne å snakke. Kommunikasjon er tema torsdag, så dette henger i hop.

  Christina, jeg ser fram til å høre fra deg igjen og ønsker deg all verdens lykke til!

  Aldri gi deg i å håpe og tro at det du trenger er mulig!

  Klem <3

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tankevekker I et kaotisk liv med et kaotisk hjerte | unabletofindcoolname - 6. June 2015

  […] http://trinealdstedt.no/2014/01/20/aerlighet-for-kjaerlighet/ […]

Leave a Reply

------------------