Jobber du for riktige mål? Her får du hjelp til å sjekke dem ut OG skape dem

31. December 2013

Ukategorisert

Som ekspert på fagfeltet NLP og coaching, har jeg fått fortvilte spørsmål om hjelp til livsendring som vektnedgang, bedre selvfølelse og lykkeligere liv gjennom mange år. Ulykkelige øyne som ser på meg, og sier de ikke har styrke til å motstå firstelser og nytelse. Som sjokolade, favorittmat, late dager på sofaen..

Ironisk nok går veien til det gode liv og innfrielse av målene og drømmer gjennom nytelsen. Spørsmålet er bare: hvilken nytelse er blikket ditt fiksert på?

Den kortsiktige trøste-nytelsen, eller den varige Å-jeg-ELSKER-dette nytelsen?

Livsendring starter med en beslutning. En bestemmelse. JEG VIL HA ENDRING NÅ!

Intill du kommer dit, kan du like gjerne kjøre på med det du vil bort fra. Kline til! Fråtse og overdrive så mye at bestutningen kommer som en rakett fra dypet av deg!! Og det vil den!

Og den skal du holde fast på, uansett om veien til målene dine kan gå fort eller ikke, om du vet akkurat hvordan du skal nå dem eller ikke, innebærer at du må åpne deg for uventede tilleggs dimensjoner av utvikling og vekst eller ikke. Tvihold på beslutningen!! The point of no return!! Den får deg i mål!

Men hvilke mål? Jeg vil starte med å fortelle deg en historie om ei som sleit med seg selv og eget selvbilde i forhold til kroppen sin. Hun var tidsriktig tynn, høy, pen, med flott energi og draget på kjæresteemner, men følte seg verken sexy eller ”bra nok” selv. Når kjæresten tok på henne, greide hun verken å gi seg hen eller nyte det. En dag ble hun spurt om hva hun synes en vakker kvinne er. Hun svarte ”En vakker kvinne er varm, myk og kvinnelig. Hun er frodig og har former”. Øyeblikket stoppet opp da hun hørte svaret sitt. Og ble den vekkeren hun trengte for å forme seg selv og sine rammer i sitt bilde.

Prosessen din begynner med ærlig eierskap til målene dine. Sørg for at de er forankret i dine innerste tanker og ønsker. At de er verdifulle og det du virkelig vil ha. Det er så lett å bli preget av andres sannheter, andres virkeligheter, ønske seg det som er i tiden eller politisk korrekt eller det samme som noen andre du tenker er lykkelig og vellykket har. Men vi er alle forskjellige. Og inni oss har vi svaret. Tør du lytte? Tør du handle?

Enten mål er store eller små, er det viktig å være realistisk i målsettingen. Start et sted, få resultater, opplev mestring og bygg videre derfra. Et hvert steg er et viktig steg. Også de små. Ja, faktisk oftere enn vi tror er de små stegene de viktigste!

Når du formulerer, sjekk av at det er spesifikt og målbart. Er det innenfor din kontroll å få det til? Og når er det mulig å være i mål? Selv om dette er noe du ønsker deg dypt og inderlig helst i dag, har du en vei å gå før du er i mål. Når du er ferdig formulert, hvor attraktivt er det for deg å ha dette? På en skala fra 1 til 10, jo nærmere 10 du kjenner det er, jo større driv har du mot målet.

Det du har skisse på nå er ditt nye jeg! Det som helt konkret kjennetegner deg når du er der. Visualiser det nå så levende som mulig. Se for deg et lerret som spiller filmen med deg i målet. Hva ser du? Hva gjør du? Svev inn i filmen og i deg selv. Se, hør og føl – hvordan er det å være der? Hva sier du til deg selv? Hvor og hvordan er følelsen? Gjør deg godt kjent med opplevelsen og svev deretter ut igjen. Se deg selv i filmen det stykke fram i tid målet ligger. Dette din virkelighet nå! Det er dit du skal!

Her og nå vet jeg du liker filmen din. Men den er ikke ferdig. Du skal tilbake til skisseblokka. Du skal gange drømmen din med 10! Yess! Det ér mulig! “Når jeg har 10-ganger´n av dette, hva er sant da? Hva mer er sant? Hva mer? Hva mer gjør jeg? Hva mer er jeg? Hva mer kan jeg?”

Så gjentar du sekvensen over, med å sveve inn og ut av filmen. Se, hør, føl. Nyt, le, la følelsene flomme.

Fest målet og bestemmelsen høyt opp på netthinna di, et stort bilde i krystallklare vakre glødende farger. På daglig basis fester du blikket ditt opp dit og la det trekke deg til seg. For nå begynner moroa. Du er klar for handling! Bare den får deg dit! Nå skal du daglig skape og leve ut det nye deg. Det vil kjennes fysisk, mentalt og følelsesmessig, kanskje spesielt i starten når du driller inn nye vaner og utvikler deg, og det er verdt hvert eneste trinn! For hver ting du gjør, er du nærmere målet. For hvert eneste steg, har du beriket deg selv. For hver tanke med gode bilder, manifesterer du. For hver eneste gode, oppmuntrende kommentar du lytter til fra deg selv, har du kvalitetssikret din suksess. Som små gavepakker ligger alt dette og mer i løypa foran deg. Og du er allerede på veien alle nytelsene ligger.

I tillegg til dette vil jeg anbefale deg å teame opp med andre som jobber mot mål. Det forplikter, dere vil oppmuntre og sikre hverandres suksess i tillegg til at det blir enda mer morsomt. Det kan også være en svært god investering å ha en profesjonell coach eller personlig trener i starten, dersom dine rammer tillater det.

 

Vi trenger alle en heiagjeng og noen som backer og tror på oss. Likte du dette? Da er jeg takknemlig om du deler videre <3

Trine Åldstedt er forfatter, blogger, ildjsel, medmenneske og ekspert i coaching og NLP.

Følg meg som Coachingeksperten på Facebook

Følg meg på Instagram

Følg meg på Twitter

Få med deg boken Alt sitter i hodet

Få med deg kurs og utdanninger jeg holder

La meg guide deg til livsendring gjennom CDene mine

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Følg meg på sosiale medier!

Her kan du følge meg via RSS-feed, Facebook eller Twitter. Du kan også se nyttige videoer på Metaresources YouTube-kanal.

2 Responses to “Jobber du for riktige mål? Her får du hjelp til å sjekke dem ut OG skape dem”

  1. Sølvi Says:

    Takk for alt gode du deler med oss Trine! Dette var veldig bra ifht å sette seg mål og nå dem! :-) Klem fra Sølvi

  2. Trine Aldstedt Says:

    Så bra, Sølvi! Glad du likte og bruker det.
    Klem til deg :)

Leave a Reply

------------------