Prisen for kjærlighet

10. October 2013

TrineLive

I dag fulgte jeg min datter til toget. Hun flytter til min fødeby og starter årelange studier der. Selv om hun har “dratt” mange ganger før, er det annerledes nå. Fuglen forlater redet for godt.

Fra perrongen til bilen, tårevåt og trist, husker jeg tilbake på alle årene med uendelig nærhet og kjærlighet. Den lyse, glade, stødige jenta.

Mamma. Mamma. Se på meg nå!

Hun ga seg til kjenne aller først gjennom at jeg plutselig ble kvalm av hvitløkslukt. Merksnodig fenomen når jeg digget hvitløk. Første gang våre øyne møttes var på fødestua i Tyskland. Etter et drøyt døgn med smerter jeg til slutt trodde måtte være kødd, regelreltt ukontrollert uling og en glup idé om at “hvis jeg bare holder pusten nå, kommer ingen flere veer”, et fødeteam som skrek “Atmen, atmen” (pust, pust), møtte grønt blått.

Jeg kunne tatt en fødsel til på strak arm. Verden stoppet. Jeg var forbundet i en kjærlighet dypere enn jeg vet den dag i dag.
Hun har strukket og tøyd meg, latt meg møte meg selv i døra, tvunget meg til utholdenhet, ansvar og fått meg til å forstå hvor sårbar og liten jeg er. Hun har gjort meg så stolt at jeg svever, så glad at jeg gløder, så redd at jeg ble lammet, så sterk at jeg ble uovervinnelig, som et klart tjern fått meg til å se hva som er viktig og gjort meg kvantesprang visere på min ferd og i min utfoldelse.

Å ha barn er en gave. En utviklingsstige til nye høyder. Jeg betaler villig prisen å kjenne på de tunge sidene.

 

DEL om du liker.

—————————————————————————————————————

Siden du leser dette tenker jeg du som meg liker det som er sant og ekte. Jeg tenker også at du kjenner sterke følelser og utfordringer i livet. Jeg har laget en serie korte videosnutter du får daglig, med inspirasjon og læring. Her får du de. Helt gratis.

 

Bloggbilde TrineTrine Åldstedt er forfatter, blogger, ildjsel, medmenneske og ekspert i coaching og NLP.

Mer info via:

Facebook – Instagram – Twitter

Få med deg boken Alt sitter i hodet

Få med deg kurs og utdanninger jeg holder

La meg guide deg til livsendring gjennom de nedlastbare lydfilene mine

Blogglistenhits

 

FORYNGELSESKUR som virker

Når du er harmonisk er du vakker. Når du er glad holder du deg ung.
Her får du en gratis foryngelseskur. Du får mer enn du tror. Få det nå!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Følg meg på sosiale medier!

Her kan du følge meg via RSS-feed, Facebook eller Twitter. Du kan også se nyttige videoer på Metaresources YouTube-kanal.

4 Responses to “Prisen for kjærlighet”

 1. Hanne J. Kondziella Says:

  Så fint skrevet Trine. Mine barn er 2 og 5, så det er enda noen år til de forlater redet, men jeg skjønner følelsen din. Har du forresten bodd i Tyskland? Vi er en familie på 4 der ingen er født i samme land. Jeg i Norge, min mann i Tyskland, vår datter på 5 i Sverige og vår sønn på 2 her i Danmark. Det er en berikelse å ha erfaringer fra forskjellige steder.

  Lykke til med neste stadie som mamma. <3

  Stor klem fra Hanne.

 2. Trine Aldstedt Says:

  Hei Hanne,
  Takk for gode ord. Ja, jeg har bodd i Tyskland. To runder. Min datter er født der. Og ja, det er en stor berikelse å erfare flere steder. Faktisk så stor berikelse at det er noe jeg udelt anbefaler. For egen vekst og utvikling gjennom å ta seg fram og forholde seg til andre systemer, kultur og kodekser. For forståelse av hva og hvem vi er som norske og hvilke verdier vi bærer. Og for forståelse av andre kulturer, måter å gjøre ting på.

  Summen blir innsikt, erfaring og reell forståelse for hva som er bra og hva som er mindre enn bra. Både her og der og der. Samlet står vi sterkere og bedre, vi har alle noe å lære av hverandre.

  Kos deg og nyt dine kjære og alle mulighetene rundt deg <3

  Livet er vakkert og vi med det <3

 3. Vidar Top Says:

  Jeg sitter her og ble bare helt grepet av måten du beskriver følelsene på. Litt sånn gradvis merker jeg takknemligheten og kjærligheten til egne barn vokser mens jeg leser. Jammen godt gjort. Takk for at du delte, Trine!

  Spennende også hvordan du har tatt tidligere forfattet innhold og reflektert over det. Kanskje jeg skulle gått tilbake til dagbøkene jeg skrev som tenåring og forsøke det samme ;-)

 4. Trine Aldstedt Says:

  Hei og takk for din hilsen! Jeg er glad mine ord vekker takknemlighet og kjærlighet i deg, spesielt til egne barn <3
  Ja, gå tilbake til dagbøkene og del med oss, vi trenger alle både deling og innsikt og å vekkes i følelseslivet vårt.
  Klem og alt godt <3

Leave a Reply

------------------