Oppskrift på å holde ut når du vil gi opp

19. September 2013

TrineLive

I dag tidlig var jeg som onsdager flest i sykkelsalen 06.30. En hard økt åpenbarte seg, trøkk på pedalene, tunge bakker, høy puls, harde intervaller. Det er hardt og tidvis vondt!

Selv om jeg er trent og sterk og motivert, vil det alltid være hardt å presse kroppen. Det koster å holde seg i form, bygge muskler, øke utholdenhet, skape helse.

Men jeg har et superverktøy! En formel for å komme meg gjennom de vondeste partiene. Til å fortsette når kroppen skriker “nei NÅ GIDDER JEG IKKE MER!!”. Du vet, når det enkleste i verden hadde vært å slakka av, sette seg ned, henge over styret og gjenvinne pusten.

Oppskriften er tre ting jeg sier til meg selv:

 • Jeg gir meg aldri
 • Jeg har underlaget
 • Jeg vokser

Igjen og igjen.

 

Den første setningen er helt rå for meg. Jeg gir meg aldri! Og jeg gjør ikke det. Gjennom livet har jeg hatt mange trøkker, mange korsveier, mye vondt, sorg og stress. Å gründe en business, å oppdra barn, å leve i et forhold, å være et ålreit menneske, å hjelpe andre hver dag som jeg gjør, det koster. Selv om det selvsagt også gir masse, så koster det. Jeg kan ikke telle hvor mange ganger jeg har sagt til meg selv, når jeg var sliten, lei eller usikker: Jeg gir meg aldri! Det har jeg heller ikke gjort og på sett og vis vil jeg si jeg har kommet langt med strategien min.

Den andre setningen er også rå. Jeg har underlaget. Når jeg hører meg si det, så må hjernen ta ordene innover seg og når den gjør det, så vet jeg at jeg klarer det. Jeg har jo trent jevnt og godt i mange år nå, det er sant. Klart jeg har underlaget. Og jeg har da stått eller sittet eller løpt eller ligget i vantro uendelig mange ganger, og fått bevist at jeg har mer inne enn jeg tror. Jeg har underlaget!

 

Den siste setningen er god. Sånn skikkelig glisegod :D Jeg vokser. Umiddelbart ser jeg rett inn i musklene mine, lungene mine, speilbidlet mitt, meg selv når jeg vandrer avgårde. Jeg ser framtiden min. Det jeg sitter der og sliter etter. Det jeg jobber for og vil ha. Jeg vokser!

 

Denne lille treningsstrategien, oppskriften på å holde ut når du vil gi opp, er supereffektiv. Den gir deg en grunnholdning i nuet, henter styrken fra historien din og maner fram goder du vet du vil ha framover, trigger deg til å se målet, det du gjør dette for.

Test den ut og la meg høre! Det er like givende for meg og andre at du deler dine lure knep, som at du har glede av mine <3

Lek også med andre setninger som støtter deg mer. Husk denne er skreddersydd for meg. Start med å stille deg spørsmålet: Hva er min sterkeste egenskap? Hva mer har jeg som er sterkt som hjelper meg i denne situasjonen. Noter deg svarene, velg ut tre og lek med rekkefølgen.

 

PS: det jeg viser deg her er noe vi i NLPen kaller strategi og det du gjør når du tester det ut, er å modellere meg. Dette er ekstremt kraftult å kunne, så vil du finne ut mer om dette, sjekk ut NLP Practitoner og NLP Master Practitoner.

PS II: Stemningen og “de glade gærningene” som du skimter i bakgrunnen på bildet, er en annen viktig dimensjon i vellykket treningslivsstil. Det skal jeg fortelle om senere.

 

 

Trine Åldstedt er forfatter, blogger, ildjsel, medmenneske og ekspert i coaching og NLP.

Følg Coachingeksperten Trine Åldtstedt på Facebook!

Følg Trine Åldstedt på Twitter

Få med deg boken Alt sitter i hodet

Få med deg kurs og utdanninger Trine Åldstedt holder

Få med deg CDer av Trine Åldstedt

 

 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Følg meg på sosiale medier!

Her kan du følge meg via RSS-feed, Facebook eller Twitter. Du kan også se nyttige videoer på Metaresources YouTube-kanal.

8 Responses to “Oppskrift på å holde ut når du vil gi opp”

 1. Ragnhild Says:

  Det funker! Da jeg begynte å løpe hadde jeg en diger amerikaner som satt på skuldra mi og ropte “run, run, run” – det funke som tusan! Og når jeg var på nippet til å slakke litt ned eller gi litt opp, så kom han fram og ropte meg videre :)

 2. gry Says:

  og wow 6.30! HOlly smoke. tidlig! Utfordringen er å komme seg ut på de dagene hvor bena føles blytunge – som i dag. Sier du det samme til deg selv før du går ut av døra?
  Hva skal til for å komme seg ut alle de dagene hvor man egentlig bør trene – men kroppen skriker etter sofaen ;)
  klemmer gry

 3. Anne Says:

  Takk for flott innlegg Trine! Jeg tror så mange av oss er lei av å slite, for vi har strevet av feil grunner. Å lese bloggen din viser hva vi kan hente ut når vi gjør noe for våre egne riktige grunner. Utrolig inspirerende Trine, så mange takk!!

 4. Trine Aldstedt Says:

  Herlig, Ragnhild :D Tusen takk for at du deler :D

  God løping!

 5. Trine Aldstedt Says:

  Ja, både klokka og dørstokkmila kan være et hinder for god trening. Jeg gjør andre forberedelser til det og de starter kvelden før i mitt tilfelle. Deler den oppskriften i neste blogg :D

  Klemmer tilbake <3

 6. Trine Aldstedt Says:

  Takk selv, Anne! Og ja, det er akkurat sånn. Vi kan gå på viljen et stykke tid, men det vil alltid være et slit type svømme motstrøms.

  Når vi går innover og finner våre egne riktige grunner, og former etter det, svømmer vi medstrøms og resultatet flyter med oss.

  Glad bloggen var til nytte <3

 7. Manuela Says:

  Hej Trine och tack för härliga ord och tankar.
  Jag snackar också till mig själv när benen känns tunga på tredmøllan eller ute på asfalten och kroppen inte vill lyfta de tunga vikterna i träningsstudion:
  * DU vet att du har mer å ge
  * …lit till, 5 min till (1 km till..)
  * du vet att du har mer å gå på

  Tack Trine för dina goda meningar – tror jag ska modellera “Jag ger mig ALDRIG”. :)

 8. Trine Aldstedt Says:

  Sterkt, Manuela! Den indre dialogen er førende for så mye i oss mennesker. De fleste verktøy og metoder fokuserer på visualisering og følelser, og så glemmes denne enorme kraften.

  Takk for at du deler og hjertlig velkommen, bare bruk Jeg gir meg ALDRI så mye som helst :D Den funker!

  Klem <3

Leave a Reply

------------------