Tindrende Dronninger

30. November 2012

TrineLive

I takt med at skriket fra sjela mi vekket meg fra drapet på ildsjelen, kjente jeg at jeg var venninnegjengløs.

Jeg var utsultet og ensom sosialt og lengtet etter et fora for avkobling, innhenting, ”det gode liv”. Noen å pludre, puste, le, leve og juble sammen med. Der jeg kunne glemme meg selv en stund. Slippe å være klok, lur, ha ansvaret , produsere og lede. Noen jeg kunne stole på, slappe av og bare elske livet sammen med.

Men jeg var en innflytter fra langveisfra som hadde brukt de siste 30 årene på jobb, jobb, jobb. Når andre var hyggelige og pludret i vei, krøp jeg baklengs ut av øyeblikket med stivt indre blikk mot strømmen av to do´s.  Hvem i all verden skulle jeg nå spørre om ”vil du være sammen med meg”?

Og det var da jeg innså hvor utrolig heldig jeg var! At jeg jo kunne skreddersy venninnegjengen min selv!!

Så hva konkret var det jeg ville ha?

Navnet kom først:  Dronningene. Vi skulle være seks håndplukkede, utvalgte kvinner som hver har noe helt spesielt.

Så kom kriteriene for personlighet og grunnholdning trillene fram: Dronningene er sterke damer. Rause, modige, levende, krevende, ivrige, engasjerte, åpne, frittalende, inkluderende, stolte, fargerike og vakre kvinner med samfunnsengasjement og integritet.  De har levd, tenkt og vil leve og tenke mer. De er damer jeg ønsker å bli bedre kjent med, la bli kjent med meg og inkludere enda mer i mitt liv.

Så da åpnet jeg sinnet og lot ansikter komme. Tre av dem jeg landet på kjente jeg, to var intuitivt valgt blant kvinner jeg egentlig bare hadde møtt og som jeg følte hadde Dronningkvalitetene.

De første følte jeg meg trygg på å spørre, de to siste var det skummelt med. Tenk om jeg ble avvist? Det er sårbart å fiske etter venninnegjeng. Men jeg tok mot til meg og spurte. Tenkte at ”sier de nei, så har de uansett fått en Dronninghilsen. Det fortjener de, og selv om jeg blir avvist kan jeg leve rakt med å ha gitt det komplementet”.

Hun ene av de to ukjente jeg inviterte i starten takket høflig nei pga annen travelhet, men sa hun gjerne ville spørres igjen senere. Og hun er med i dag <3

Hun ene andre var med to-tre ganger, men måtte trekke seg av samme grunn. Vi var deretter fire Dronninger en god stund, men fire er sårbart når Dronningene er travle, så sommeren 2012 inviterte vi nye Dronningemner med inn. En hver denne gangen – og alle sa ja.

Hva vennskapet og venninnegjengen skal bestå i, er fritt for forming. Månedlige treff, lørdagslunsjer, sommerfester, julebord, foredrag, eventer, å spise hos hverandre. Det er bare å velge på øverste hylle.

Det er mulig å få vennegjengen en ønsker seg og drømmer om! Det er til og med mulig å forme flere vennegjenger. Eller lage nye.

Så hva med deg?

Treningshopp til bloggJeg kjenner ei som driver og lærer seg Bridge.  Hun har tatt tak på samme måte som meg, var aktiv og tok kontakt, og er i dag del av et levende miljø med læring, hjernetrim, spenning og glede. De reiser til og med rundt i verden på samlinger og konkurranser. Ei annen har laget en slags navnedag hvor alle hun – og de andre – med samme navn som seg, møtes til hygge en gang i året. Kjempeoriginal idé´som åpner for uante koblinger av personligheter, alderssammensetning og interesser.

Så hva med deg? Hva ønsker du deg? Hva trenger du? Bruk gjerne min mal og skap dine Dronninger. Eller gå inn i et allerede aktivt miljø hvor de driver med ting du har lyst til. Trom sammen til en navnesamling-tradisjon, hvor mange kjenner du med samme navn som deg. Eller hva annet? Jeg er sikker på du kan komme opp med andre kule originale varianter.

Nøkkelen er å tørre å åpne seg, by på seg selv, inkludere og sette ord pluss handling bak sine behov og drømmer. 

Fant du inspirasjon i det her?

DEL den med dine venner, det er så mye skjult ensomhet i dag.

 

Trine_Aldtstedt_om_hoyde_FOTO_TRONDHEGGELUND.NO_094

Trine Åldstedt er forfatter, blogger, ildjsel, medmenneske og ekspert i coaching og NLP.

Mer info via:

Facebook – Instagram

Få med deg boken Alt sitter i hodet

Få med deg kurs og utdanninger jeg holder

La meg guide deg til livsendring gjennom CDene mine

 

 

, , , ,

Følg meg på sosiale medier!

Her kan du følge meg via RSS-feed, Facebook eller Twitter. Du kan også se nyttige videoer på Metaresources YouTube-kanal.

8 Responses to “Tindrende Dronninger”

 1. Karhrin Says:

  Det er en tøff ting å gjøre, Trine! Beundrer! Og så flott å høre :-)
  Selv synger jeg fortsatt, det som var mitt store ønske – som kom frem under hovedoppgaven på Pracen (eller var det Mastern). Det var også litt skummelt med bare masse ukjente mennesker og alt var fremmed, men SÅ glad for det i dag :-)

 2. Trine Aldstedt Says:

  Hei Kathrin :)
  Takk for hyggelig respons på bloggen. Ja, det husker jeg godt. Det var på NLP Master Prac. Så kult da :D Jeg synger også stadig, i Frisk Pust som da. Det er mer enn en berikelse i sosialt samvær. Både pust og helse og mot stimuleres via sang. Herlig :)
  Men du, det er lenge siden vi og jeg har sett deg nå! Kom på Alumnis eller temakveld en dag? Eller kanskje vil vil synes det er aktuelt med noen av de nye tilbudene for coacher som vi setter opp over nyttår.. Uansett, det hadde vært veldig hyggelig å se deg, Kathrin!

  Klem til deg :D

 3. Anne-Lise Says:

  Kjempeinspirerende lesing Trine!
  Kjenner at jeg skal gjøre akkurat det samme :D Gleder meg allerede!
  Stooor klem til deg :)

 4. Trine Aldstedt Says:

  Hei Anne Lise,
  Så flott da! Takk og lykke til! Du og dere vil digge det :)

  Klem til deg også :)

 5. Danne Says:

  Hei Trine,

  Hærlig lesing! Kjenner at det kiler i magen og jeg smiler av inspirasjonen og gleden det ga meg, “dette er noe jeg også vil”
  Har hatt lyst til dette lenge men jeg har visst dessverre en eller annen tanke/redsel som stopper meg foreløpig.

  Vet jeg finner ut av det og da vet jeg også at plutselig er jeg i gang!
  Gleder meg allerede :)

  Varm klem

 6. Trine Aldstedt Says:

  Hei Danne,
  så flott! Det er supert når vi inspirerer hverandre. Og vet du, jeg har brukt noen år på å skreddersy “min verden” og i dag har jeg flere miljøer og “tankestasjoner”. Livet er for kort til å ha det miserabelt eller tappes eller brenne inne med gode, magiske øyeblikk. Vi kan selv i stor grad styre hva vi bruker tiden på, med hvem og hvor mye. Og med full tank, smil og kontakt med mulighetsrommet inni seg, blir vi rause, inkluderende, magiske skapere av et godt liv. For oss selv og andre.

  Ønsker deg lykke til med å plukke dine Dronninger, Danne. Å, som de kan glede seg :D

  Klem, smil, glede <3

 7. Danne Says:

  Hjertelig Takk for svar fullt av positivitet Trine :)
  Er så glad for at du deler dine egne erfaringer!
  Kjenner at jeg har masse energi og det å ha så flotte mennesker som deg å lære av gir meg tro på at jeg virkelig kommer til å nå mine mål og drømmer!

  Tusen takk for at du er der ute :D

  Klem <3

 8. Trine Aldstedt Says:

  Selv takk, Danne :D Det gjør godt å få sånne rause, sterke, glade tilbakemeldinger for meg også.

  <3 Nyt en magisk dag og strål som bare du kan!

  Klem <3

Leave a Reply

------------------