Mann og barn men tiltrukket av jente

19. June 2012

Egenutvikling

Jeg er ei jente på 35 år, som har samboer og en liten pjokk på 4 år. Jeg har vært sammen med kjæresten min i snart 10 år og vi har det bra. Det eneste problemet er at jeg i det siste har begynt å kjenne på en rar følelse jeg har i magen som sier meg at jeg kanskje kan ha gjort en stor feil. Da jeg var yngre ”eksperimenterte” jeg med andre jenter, og var vel det man kan kalle bifil, men jeg forelsket meg aldri. Ikke før jeg traff min nåværende mannlige kjæreste. Men i det siste har denne interessen for andre jenter blusset opp igjen og jeg tar meg selv i å flørte med det samme kjønn. Er det bare snakk om en fase? Jeg er fortsatt veldig glad i samboeren min, men føler ikke lenger den samme lidenskapen. Hvordan skal jeg evt. gå fram for å finne ut av situasjonen min?

Hilsen Forvirret

 

Hei Forvirret,

Takk for din åpenhet. Du setter ord på tanker og dilemmaer som er virkelighet for mange fra tid til annen, enten de er ”bifile”, heterofile, homofile eller hvilke bokser vi nå plasserer oss i.

Livet tar oss gjennom mange faser, både i oss selv og på de arenaer vi ferdes; som jobb, venner, interesser, forhold. Noen ganger vokser situasjonen med oss, andre ganger vokser vi ut av den. Det meste blir en vane eller vanlig til slutt, og da kan vi gjør noe med det eller la det gå. Hva som er ”riktig” utvikling eller løsning , kan bare den enkelte ta stilling til selv. Mulighetene er ofte mange og noen ganger kan det til og med være flere ”riktige”. Da er det godt du tar deg tid og skaffer kilder for inspirasjon, refleksjon og ny innsikt før du tar valget ditt. Spesielt når det er andre involvert, som samboer og barn, er det godt å ha gått noen runder før valget tas.

Helt konkret vil jeg spørre deg: Er du sikker på at den rare følelsen forteller at du har gjort en feil? Hva om den sier: ”Du, nå vil jeg ha litt forandring”, ”Spenning takk!” eller ”OK, nå har jeg (med ham) prøvd alt dette, hva mer kan jeg oppleve?”

Du snakker om forelskelse og at det var først da du traff din nåværende mann at du ble forelsket. De tankene du gjør deg nå høres også generelle ut, det er ingen spesiell ny du har forelsket deg i.

Vet du at forelskelse er en følelse som skapes gjennom noe vi gjør med sansene våre? Og at selv om den sitrende spenningen og feberhete intensiteten avtar etter hvert, har vi alle ingredienser for å opprettholde det? Hvis du her og nå tenker deg:  Hva var det med din mann som gjorde deg så forelsket den gangen? Hva er det du tenner på? Hva synes du er helt rått fascinerende? Hva sier du til deg selv da? Skru opp lyden og lytt intenst. Hvordan er pusten din nå? Og hvis du vil kan du tenke på din mann..

Menneskesinnet er et enormt lerret. Vi har forestillingsevne langt forbi et hvert regirom eller filmcrew. Hva om du spiller på lag med dine kreative innfall, lar ditt indre lerret leve og sansene dine lede deg til ting du har lyst til å gjøre?

Sanser og indre inntrykk skaper og gir liv. Du kan bruke dem til hva du vil. For du har makt til å lede dine tanker i den retning du ønsker deg. Alt vi gir energi og tankekraft til vokser. Jo mer du tenker på spennende ting du ønsker deg og forener det med bilder som også inkluderer mannen din, jo sterkere trekkes du i retning av ham og deg. Motsatt virker det akkurat likt om du bytter ut ham med en annen

Så kanskje det spørsmålet du kan stille deg er: om jeg velger på øverste hylle og kan få det jeg ønsker meg aller mest, hva vil jeg ha da?

Lykke til!

 

Fra Kamilles ekspertpanel

Trine Åldstedt har inngått i Kamilles ekspertpanel siden vår 2010. Sammen med en psykolog, prest og lege gir hun råd, tips og motivasjon til lesere. Les mer i Kamille.

Følg Coachingeksperten Trine Åldtstedt på Facebook!

Følg Trine Åldstedt på Twitter

Få med deg boken Alt sitter i hodet

Få med deg kurs og utdanninger Trine Åldstedt holder

Få med deg CDer av Trine Åldstedt

 

, , , , , , , ,

Følg meg på sosiale medier!

Her kan du følge meg via RSS-feed, Facebook eller Twitter. Du kan også se nyttige videoer på Metaresources YouTube-kanal.

No comments yet.

Leave a Reply

------------------